BCE a introdus in circulatie o noua bancnota de 50 de euro

Incepand cu 4 aprilie 21017, Banca Centrală Europeană (BCE) a introdus o noua bancnotă de 50 de euro, cu noi caracteristici de securitate, bancnota de 50 de euro fiind una dintre cele mai răspândite bancnote din zona euro, informează site-ul oficial al BCE.

Noua bancnotă de 50 de euro, cea de-a patra ediţie din seria Europa, a fost introdusă în circulaţie maţi, într-o încercare a BCE de a crea bancnote europ mai rezistente la falsificare, datele de securitate ale acesteia incluzând o fereastră cu portret plasată în partea de sus a hologramei, ce devine transparentă dacă este privită în lumină. Fereastra conţine un portret al zeiţei Europa, din mitologia greacă, vizibilă pe ambele feţe ale bancnotei. Acelaşi portret este vizibil şi în filigran, alături de numărul „50” în nuanţa verde-smarald. De asemenea, noua bancnotă mai conţine şi zone imprimate în relief pentru cei cu deficienţe de vedere.

Noua bancnotă europeană conţine un nou portret al zeiţei Europa şi cifra „50” într-o nuanţă de verde-smarald, greu de falsificat. Potrivit unui studiu, banii lichizi rămân metoda preferată de plată la punctele de vânzare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 4 =