BCE câștigă mai mult

Veniturile din dobânzi rezultate din achiziția de obligațiuni cresc tot mai mult și determină un efect pozitiv asupra bilanțului BCE. Banca centrală profită și de pe urma dolarului puternic. Ea înregistrează anul trecut un profit de miliarde de euro.

Programul de achiziție obligațiuni în valoare de miliarde de euro și dolarul puternic sprijină profitul Băncii Central Europene. Excedentul anual pentru anul 2016 a crescut puternic, cu peste zece procente, pentru un total de 1,19 miliarde de euro, după cum anunță autoritatea monetară.

De asemenea, veniturile din dobânzi rezultate din achizițiile de obligațiuni au urcat semnificativ din martie 2015, programele mai vechi de hârtii de valoare au contribuit mai puțin la rezultatul final. Creșterea de curs a dolarului a determinat ca autoritatea europeană să obțină venituri mai mari din rezervele valutare. BCE distribuie profiturile din banca centrală către spațiul euro. Bundesbank-ul va primi fix un sfert din excedent.

BCE și băncile centrale naționale ale țărilor euro câștigă în prezent în fiecare lună profitul de pe urma unor obligațiuni în valoare de 80 de miliarde de euro și alte hârtii de valoare precum bonduri comporatiste și obligațiuni regionale. Astfel că băncile vor să se încurajeze să investească mai puțin în aceste titluri și mai mult în credite din economie. În luna decembrie programul criticat de nemți a fost prelungit până la finalul anului 2017.

http://www.n-tv.de/wirts


chaft/EZB-vergroessert-Gewinn-article19705444.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

55 + = 63