BCE consideră că este nevoie de mai multe teste de stres în supravegherea bancară

dbpix-nouy-blog480

BCE consideră că este nevoie de mai multe teste de stres în supravegherea bancară

Banca Centrală Europeană intenționează să utilizeze teste de stres suplimentare ca parte a eforturilor sale de a îndepărta orice criză bancară viitoare în zona euro, a declarat luni, un oficial de rang înalt al BCE. Aceasta supraveghează direct cei mai mari 123 creditori ai blocului, în timp ce băncile mai mici rămân sub competența autorităților naționale de supraveghere.

Anul trecut, Banca Centrală Europeană a suspus creditorii unor scenarii ipotetice de stres, ca parte a unei evaluări cuprinzătoare a sănătății financiare a băncilor, înainte de a-şi lua responsabilitatea globală pentru supravegherea bancară în zona euro în luna noiembrie.

“Testele de stres vor fi parte a activităților de supraveghere, în viitor, cu siguranță, într-o formă sau alta,” a declarat la o conferinţă bancară, Jukka Vesala, un director general responsabil pentru supravegherea microprudențială BCE.

Banca aruncă o privire mai atentă la viabilitatea băncilor mari “modele de afaceri și strategia în cadrul reuniunilor cu directorii de top bancari și ofițeri de risc, ca parte a programului său de examinare şi supraveghere (SEP), care include inspecții la fața locului și investigații ale băncilor” modele interne, precum și inspecții regulate de către echipe de supraveghere multinaționale, a declarat Vesala.

BCE se întrunește cu directorii băncii “, cât mai frecvent posibil”, a mai spus Vesala. “Aceste discuții sunt formalizate în cadrul planului de SEP,” a adaugat el.

http://uk.reuters.com/article/2015/05/04/europe-banks-supervision-idUKL5N0XV1WZ20150504

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 × = 56