BCE dorește să extindă achizițiile de obligațiuni dacă este necesar

BCE dorește să extindă achizițiile de obligațiuni dacă este necesar

Bancherii de la banca centrală americană sunt de părare că există riscuri mari pentru economia mondială. Chiar și autoritățile monetare din Europa par alarmate. BCE este gata să deschidă și mai mult porțile.

Economistul-șef al BCE, Peter Praet, a reafirmat voința Băncii Centrale Europene de a crește programul său imens de cumpărare de obligațiuni, dacă este necesar. Programul este flexibil și ar putea fi adaptat dacă este necesar, spune Praet pentru “Neue Zürcher Zeitung”.

Cu toate acestea, dacă această decizie va sosi prematur, atunci există risuri pentru economia mondială. BCE a redus prin urmare la începutul lunii septembrie previziunile sale de creștere. Această ajustare nu este pe placul tuturor și poate duce la dăunarea dezvoltării din țările emergente. Nu în ultimul rând a încetinit serios creșterea economică din China, ceea ce a produs turbulențe pe piețele financiare internaționale.

BCE și băncile centrale naționale au început în martie cu achiziții de obligațiuni de stat a țărilor euro. Cu potopul de bani, ei doresc să pună în mișcare economia și să ridice artificial rata inflației, aflată la un nivel periculos de redus. Întregul program ar trebui să ruleze cel puțin până în septembrie 2016 și să aibe până atunci un volum de 1140 miliarde de euro.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EZB-will-notfalls-Anleihekaeufe-ausweiten-article15968341.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1