BCE face un apel la calm după alegerea lui Donald Trump

bn-im434_0519pr_j_20150519084528
Belgianul Peter Praet, membru în comitetul director al Băncii Centrale Europene, a făcut miercuri un apel la calm, după ce victoria surprinzătoare a candidatului republican Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA a provocat îngrijorări pe piețele financiare mondiale, transmite Reuters.

“Cred că trebuie să fim calmi, cu siguranță mai calmi decât piețele”, a declarat Peter Praet cu ocazia unei conferințe organizate la Bruxelles de Banca Națională a Belgiei.

Miercuri, principalele piețe financiare mondiale au deschis ședința în scădere, dar ulterior și-au redus pierderile, după anunțarea victoriei lui Donald Trump la alegerile prezidențiale din SUA.

Peter Praet a subliniat că deocamdată este prea devreme ca BCE să reacționeze la astfel de evenimente. “Ceea ce facem în mod normal este să vedem dincolo de volatilitatea din primele zile, astfel că trebuie să avem puțin răbdare și să vedem cum evoluează lucrurile. În consecință, orice comunicare cu privire la politica monetară nu se va schimba”, a precizat Peter Praet, adăugând că BCE urmărește cu atenție situația.

Potrivit agențiilor de presă, Donald Trump și-a asigurat cele 270 de voturi în Colegiul Electoral necesare pentru a câștiga președinția, învingând-o pe democrata Hillary Clinton, care era considerată favorită înaintea votului de marți.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 1