BCE începe să cumpere obligațiuni private-da bani la firme

a28263a5110144b74ca8554df780153f

Pentru a sprijini și mai mult creșterea inflației, BCE este acum pregătită să crediteze și firme de diferite dimensiuni. Măsura autorității monetare este extrem de controversată. Criticii avertizează că piața ar putea fi serios afectată de un program de cumpărare de obligațiuni corporative.

De multă vreme șeful BCE, Mario Draghi nu are deloc succes în lupta sa împotriva inflației slabe din zona euro. Astfel că Banca Central Europeană pompează lună de lună miliarde în piața financiară, printre altele prin cumpărarea de obligațiuni de stat. Dar prețurile de consum au scăzut, în mod paradoxal, în luna mai cu 0,1% față de luna precedentă. Obiectivul de inflație este de aproximativ două procente, acest obiectiv este văzut de banca centrală ca fiind un obiectiv sănătos pentru economie, dar care nu poate fi momentan îndeplinit.

Acum Draghi recurge la următoarele mijloace pentru a sprijini inflația: de acum încolo BCE cumpără de asemenea obligațiunile companiilor. Sau altfel spus, BCE va deveni creditor al firmelor de diferite dimensiuni. În rândul experților o astfel de măsură este deosebit de controversată. Mulți contestă însăși eficacitatea unei astfel de măsuri, alții avertizează cu privire la distorsiuni masive pe piețe, în timp ce unii consideră ca fiind chiar ilegală o măsură care prevede achiziția de obligațiuni corporative prin intermediul băncii centrale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EZB-beginnt-mit-Kauf-von-Firmenanleihen-article17884096.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 3