BCE menţine ratele dobânzilor din zona euro

_75324220_129561389BCE menţine ratele dobânzilor din zona euro

Banca Centrală Europeană a menținut rata dobânzii de referință la 0,15%. Dupa ce şi-a anuntat masurile in iunie pentru a începe creșterea economică din zona euro, BCE a anunțat că va menține ratele scăzute “pentru o perioadă lungă de timp, având în vedere perspectivele actuale de inflație”.

DE altfel, preşedintele BCE, Mario Draghi, a avertizat că ar putea fi o “, recuperare moderată și neuniformă” în zona euro. Cât despre Ucraina, acesta a declarat că va monitoriza îndeaproape efectele “riscurilor geopolitice” privind recuperarea economică modestă. BCE a redus rata de referință de la 0,25% la 0,15% în luna iunie, și, de asemenea, a devenit prima banca centrală importantă care introduce ratele dobânzilor negative. De asemenea, BCE a anunțat în iunie că împrumuturile pe termen lung vor fi oferite băncilor la tarife ieftine, până în 2018, într-o altă încercare de a stimula creditarea băncilor pentru companii.

Cu Italia acum oficial înapoi în recesiune, și președintele Franței, Francois Hollande avertizează cu privire la un “risc deflaționist real” în Europa, BCE este sub presiune pentru a asigura încetinirea din zona euro nu să o agraveze. Cele mai recente cifre privind inflația din zona euro a demonstrat că rata inflației a scăzut la 0,4% în luna iulie, fiind cea mai scazuta rata din octombrie 2009 și cu mult sub ținta BCE de aproape 2%.
http://www.bbc.com/news/business-28688682

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

38 − = 33