BCE se pregătește pentru Brexit

RTSG1PO

BCE dorește să fie pregătită pentru un eventual “Da” spus de britanici la referendumul privind ieșirea țării din UE. Obiectivul băncii centrale este de a potoli rapid piețele ca urmare a unui astfel de eveniment. În ziua referendumului și în ziua de după sunt planificate reuniuni importante.

Banca Central Europeană (BCE) vrea să îndepărteze rapid turbulențele de pe piețele financiare în cazul în care britanicii se decid pentru ieșirea din Uniunea Europeană, spun informații oferite de Reuters. Va exista un mesaj și se va face tot ce este necesar pentru a se menține pe piață un nivel rezonabil al lichidităților, spune un reprezentat de rang înalt al instituției.

Banca centrală nu a dorit să ofere informații în mod oficial. Britanicii vor merge la vot pe data de 23 iunie pentru a decide dacă țara lor rămâne parte din Uniunea Europeană. Declarația corespunzătoare a BCE ar putea să sosească vineri după alegeri, dacă britanicii se vor decide pentru despărțirea de uniune.

Apoi, potrivit unor insideri, se vor activa linii de swap a devizelor între BCE și Bank of England (BoE), iar în cazul în care va fi nevoie instituțiile financiare vor fi aprovizionate cu lire sterline sau euro din belșug. Banca Centrală a Marii Britanii a refuzat să ofere o opinie. BoE a explicat luna trecută că, datorită unei incertitudini ridicate, ar putea deveni mai dificil pentru instituții să își facă rost de monede străine. Astfel că activitățile lor vor fi păstrate în vedere, inclusiv liniile de swap.

Rezultatele referendumului vor fi prezentate vinerea viitoare în primele ore ale dimineții, în mai multe etape. Rezultatul final va fi adoptat până la prânz.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/EZB-bereitet-sich-auf-Brexit-vor-article17942786.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × = 45