BCE va reexamina programul de relaxare cantitativă

_85343460_535oq29y

Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat că va reexamina programul de relaxarea cantitativă (QE), la reuniunea din luna decembrie. Banca Centrală a demarat un program de achizitii de active în valoare dee 60 miliarde de euro pe lună, menit să stimuleze creşterea zonei euro şi să majoreze inflaţia.

Dar prețurile de consum au scăzut cu 0,1% în zona euro în luna septembrie, fapt care a pornit speculatii cu privire la o extindere şi modificare a programului. Comentariile au apărut deoarece banca a mentinut rata dobânzii cheie neschimbată la 0,05%.”Planurile de cumpărare active se desfășoară fără probleme și continuă să aibă un impact favorabil”, a declarat Mario Draghi la o conferință de presă în Malta. “Gradul de acomodare al politicii monetare va trebui  reexaminat la întâlnirea noastră din decembrie”, a mai spus acesta.

Draghi a mai spus că rata inflației din zona euro a fost stabilită să rămână foarte scăzută în viitorul apropiat. După comentariile acestuia, randamentele activelor europene și din zona euro au scazut.

http://www.bbc.com/news/business-34602603

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 3 = 9