Beijing, noua capitală a miliardarilor

Untitled

Beijing a depasit New York, şi a devenit orasul cu cel mai mare număr de miliardari pentru prima dată, se arată intr-un raport intocmit de organizatia Hurun din China. Un total de 100 de miliardari trăiesc în prezent în capitala chineză, în comparație cu 95 în New York, spune raportul. Shanghai, centrul comercial al Chinei vine pe locul al cincilea. Hurun, care urmărește bogăția în China, a lansat o listă anuală globală a bogatilor în ultimii cinci ani, care măsoară averea miliardarilor în dolari americani.

Firma de cercetare privată, care de asemenea, publica reviste de lux, foloseste un amestec de informații de la societățile cotate la bursă, plus interviuri pentru a compila datele. Alte companii, cum ar fi Forbes și Bloomberg folosesc metode diferite și se ajunge la concluzii diferite.

Hurun a constatat că la Beijing au venit 32 de noi miliardari de anul trecut. Moscova s-a clasat pe locul al treilea, cu 66 de miliardari, potrivit Hurun. În general, China a depasit SUA ca tara cu cel mai mare număr de miliardari. Cu toate acestea, primii 10 miliardari din lista Hurun este inca dominata de americani.

China are 568 de miliardari, în comparație cu SUA, care are 535. Miliardarii Chinei se lauda cu o valoare netă combinată de 1,4 trilioane de dolari, care este similar cu PIB-ul Australiei.

http://www.bbc.com/news/world-asia-china-35657107

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 5