Beijing oferă ajutor de miliarde pentru Rusia

51591291

Beijing oferă ajutor de miliarde pentru Rusia

China are nevoie de gaz, Rusia are nevoie de bani. Cu un acord comercial în valoare de miliarde Beijingul și Moscova vor să își consolideze relația. Ei demonstrează unitate de asemenea în probleme politice globale.

Rusia și China vor să își aprofundeze relația cu un acord economic de miliarde de dolari. Republica Populară vrea să ofere în următorii trei ani până la 25 de miliarde de dolari pentru companiile ruse, declară șeful fondului rus de investiții, Kirill Dmitriev.

În punctul central al acordului stau creditele pentru băncile ruse afectate de criză, acord pentru livrări de gaze către China, precum și alte proiecte agrare și de căi ferate. China Development Bank eliberează către Sberbank o linie de credit în valoare de aproape jumătate de miliard de dolari, anunță Dmitriev. VTB Bank primește de asemenea 500 de milioane de dolari.

Afacerea a fost încheiată în ajunul sărbătorilor ruse și cu ocazia sărbătoririi a 70 de ani de la victoria asupra naziștilor. Conducerea de la Moscova se orientează mai puternic către China și pentru că relațiile cu Occidentul s-au răcit considerabil pe fondul sancțiunilor.

Companiile ruse sunt în continuare scutite de accesul pe piața internațională de capital datorită sancțiunilor occidentale datorate rolului pe care Moscova l-a avut în conflictul din Ucraina.

Relațiile dintre Moscova și Beijing s-au îmbunătățit major în ultima vreme. Vineri președintele rus Vladimir Putin a numit conducerea de la Beijing ca fiind principalul partener strategic al țării sale. Șeful de stat chinez, Xi Jinping a explicat faptul că ambele țări adoptă aceeași poziție în multe situații politice de la nivel mondial.

Soldații chinezi vor participa sîmbătă la parada militară în cinstea victoriei ce va avea loc în Piața Roșie din Moscova. Săptămâna viitoare sunt planificate manevre navale comune în Mediterana de Est.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Peking-leistet-Milliardenhilfe-fuer-Russland-article15070481.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =