Belarus promite că nu va reexporta bunurile interzise în Rusia

cow-belarus

Belarus promite că nu va reexporta bunurile interzise în Rusia
Moscova şi-a trimis, marţi, oficialii sanitar-veterinari de top în Belarus, după ce țara vecină, care are o zonă de liber schimb cu Rusia, a declarat că nu va deveni o conductă de „back-door” pentru produse alimentare occidentale interzise. Săptămâna trecută, Rusia a interzis importurile de fructe, legume, carne, carne de pasăre, pește, fructe de mare, scoici, lapte și produse lactate din Statele Unite, Uniunea Europeană, Australia, Canada și Norvegia în represalii pentru sancțiunile occidentale asupra crizei din Ucraina.

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko a exclus deja din perspectiva țării să devină un centru de tranzit pentru mărfurile occidentale în Rusia, spunând că “în cazul în care Rusia a închis pieța pentru anumite produse, noi nu trebuie să permitem tranzitul acestor produse prin Belarus în Rusia” . Cu toate acestea, Minsk a reiterat că nu va urma exemplul Rusiei și nu va impune interdicție de import asupra mărfurilor occidentale, pe care Rusia le-a interzis timp de un an. “Dacă avem nevoie de mere poloneze, le vom cumpăra, nu pentru Rusia, dar pentru piața internă”, a declarat Lukașenko.

Aliații occidentali au anunțat măsuri de sancționare împotriva sectoarelor financiare, de apărare și energetice ale Rusiei la sfârșitul lunii iulie, acuzând Moscova de complice al insurgentei separatistilor din estul Ucrainei. Împreună cu Kazahstan, Belarus este parte dintr-o uniune vamală cu Rusia. Livra Moscovei cu 1 miliard de dolari in valoare de produse alimentare din ianuarie până în martie, în 2014, cea mai mare parte produse lactate și carne.
Atât Belarus și Kazahstan au declarat că vor continua să importe alimentele occidentale, pe care Moscova le-a interzis.
http://www.ibtimes.co.uk/belarus-vows-not-re-export-banned-goods-russia-1460948

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 × 1 =