Belgia trebuie sa recupereze impozite neachitate de 700 milioane de euro

_87599869_eu.flags.gBelgia a primit ordin din partea autorităților europene să recupereze 700 milioane de euro (524 de la 35 de companii multinaționale după ce le-a scutit ilegal de taxe. În cadrul unui regim de impozitare în vigoare din 2005, unele companii ar putea reduce profiturile impozabile în Belgia cu până la 90%. Companiile care nu făceau parte din grupuri globale nu puteau pretinde aceleași beneficii, deoarece Comisia Concurentei din Europa, a declarat că”denaturează concurența”.
Firmele europene au fost principalii beneficiari, în conformitate cu UE.

Comisarul Margrethe Vestager, care se ocupă de politica în domeniul concurenței, a declarat: “Belgia a acordat un număr select de avantaje multinaţionale fiscale substanțiale care încalcă normele UE privind ajutoarele. Aceasta denaturează concurența bazată pe merite, prin plasarea concurențiilor mai mici, care nu sunt multinaționali pe picior de inegalitate..’’.
Comisia nu a menționat niciun nume de companie, dar rapoarte mass-media sustin că Brewer AB Inbev și British American Tobacco se numără printre acestea.

http://www.bbc.com/news/business-35280160

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 81