Beneficiile consumului de peste

In articole se menționează adesea că, consumul de doua ori pe saptamana a orice fel de pește (nu numai pește gras) reduce riscul de diferite boli. Poate fi deoarece înlocuiește carnea roșie sau există vreun alt motiv?

Multi pești, în special somonul și heringul, sunt bogați în acizi grași, polinesaturați, omega-3, dar grăsimile sănătoase nu sunt singurele motive pentru a mânca pește. Normele dietetice din Statele Unite încurajează adulții să mănânce în fiecare săptămână o cantitate consistenta de pește și fructe de mare – aproximativ două mese – datorită “pachetului total de nutrienți din pește”, care include proteine slabe, vitaminele A și D ca Precum și vitaminele B, precum și o serie de minerale, cum ar fi fier, iod, seleniu și zinc.

Peștele poate fi o sursă mult mai slabă și mai calorică de proteine decât carnea, au observat cercetatorii. O porție de carne de peste, de exemplu, conține 26 grame de proteine, dar numai un gram de grăsime și 120 de calorii, comparativ cu o porție de friptura, care are 28 grame de proteine, 18 grame de grăsime și 278 de calorii.

Conținutul de nutrienți variază în funcție de tipul de pește: Crustaceele contin mult seleniu, iar peștii de apă sărată sunt bogați în iod, a declarat McDaniel. Fierul din fructele de mare, cunoscut sub numele de fierul heme, este mai ușor absorbit de organism decât fierul din surse de plante, iar oasele mici din sardine sunt o sursă bună de calciu.

Numeroase studii au constatat că persoanele care mănâncă pește în mod regulat sunt mai puțin susceptibile de a muri de un atac de cord decât cei care nu mananca sau mănâncă mai puțin de o dată pe lună, iar o analiză din 2006 realizata la Harvard a concluzionat ca, consunsumul de pana la 3 portii de peste bogate in omega-3s in fiecare saptamana, reduce cu 3% riscul de deces din cauza unui atac de cord .

https://well.blogs.nytimes.com/2016/10/07/why-is-fish-good-for-you-because-it-replaces-meat/?action=click&contentCollection=Well&module=RelatedCoverage&region=EndOfArticle&pgtype=article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + = 23