Beneficiile de sănătate ale vinului roșu versus cele ale sucului de struguri

Vinul roșu este probabil mai bun pentru noi decât sucul de struguri, deoarece procesul de fermentație implicat în producerea vinului schimbă machiajul sucului, iar pielea strugurilor, încărcată cu antioxidanți sănătoși, este mult mai probabil să fie folosită în procesul de vinificație, a declarat Dr. Antonia Trichopoulou, profesor si director al Centrului de Colaborare pentru Nutritie al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, la Scoala de Medicina a Universitatii din Atena din Grecia.

Culoarea vinului indică câti nutrienți sănătoși, cunoscuți sub numele de polifenoli, conține băutura. “Vinul rosu are mai multi decât cel alb, iar cel alb are mai multi decât berea”, a spus dr. Miguel Ángel Martínez González de la Universitatea Navarra din Spania. Vinul roșu conține alcool și multe studii observate au arătat că băuturile alcoolice consumate moderat reduc riscul bolilor coronariene, prin creșterea nivelului de colesterol HDL sănătos și reducerea aglomerării trombocitelor care pot duce la formarea de cheaguri în interiorul vaselor de sânge .

Un compus care poate fi responsabil în mare parte pentru beneficiile de sănătate ale vinului, numit resveratrol, este de asemenea prezent în sucul de struguri. Dar este aproape imposibil de spus cat exista intr-un pahar de vin sau in unul de suc de struguri, iar nivelele naturale de resveratrol pot fi prea mici pentru a avea un efect pronuntat asupra sanatatii, a spus Leonard Guarente, care studiaza biologia imbatranirii la M.I.T.

Sucul de struguri este, de asemenea, bogat în zahăr, iar oamenii tind să bea mult, ceea ce ar putea fi nesănătos, a declarat Sara Baer-Sinnott, președinta organizației Oldways, o organizație nutrițională care pledează pentru dieta mediteraneană.

“Sucul de struguri este un lucru bun, cu moderatie”, a declarant aceasta.
Conform doctorului Guarente, există o mulțime de cercetări științifice care leagă vinul roșu de beneficiile pentru sănătate, dar nu există studii similarein ceea ce priveste sucul de struguri. “Este posibil să existe o anumită sinergie între resveratrol și altceva prezent în vin și nu în sucul de struguri”, a spus el.

https://well.blogs.nytimes.com/2016/01/08/ask-well-health-benefits-of-red-wine-vs-grape-juice/?action=click&contentCollection=Well&module=RelatedCoverage&region=EndOfArticle&pgtype=article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 + = 37