Beneficiile dezvoltării răbdării

1.Reduce nivelul de stres și vă face o persoană mai fericită și mai sănătoasă. Când înveți și practici răbdarea, nu ești atât de supărat, stresat sau copleșit. Detii control asupra emoțiilor tale și te afli într-o poziție mai bună de a face față situațiilor dificile cu ușurința. Acest lucru promovează longevitatea și te face o persoană mai fericită și mai sănătoasă.

2.Rezultă în luarea unei decizii mai bune. Când ai rabdare, ai timp pentru a evalua situația, pentru a vedea imaginea de ansamblu și pentru a cântări orice avantaje și dezavantaje. Șansele de a face o mare greșeală se diminuează pentru că eviti să o faceți în grabă. Folosirea timpului pentru rezolvarea problemelor necesită răbdare și deliberare.

3.Ajută la dezvoltarea înțelegerii, empatiei și compasiunii. Esti în mod automat mai înțelept și demonstrezi compasiune față de ceilalți, atunci când esti răbdător. Oamenii rabdatori își petrec timpul pentru a procesa prin ceea ce trec și sunt capabili să determine ce este nevoie pentru a depăși obstacolele, astfel încât aceștia ii înțeleg mai bine pe ceilalți. Acest lucru are ca rezultat relații mai bune și mai satisfăcătoare cu soții, prietenii, copiii și șefii.

4.Vă ajută să înțelegeți și să apreciați procesul de creștere. Așa cum am menționat mai devreme, in orice situatie este nevoie de timp și de efort pentru a fi realizata. După cum spune vechea zicală: “Roma nu a fost construită într-o zi”. Planificarea, creșterea, evaluarea și măsurarea necesită timp, timpul necesită răbdare.

Sfaturi despre cum să dezvolti răbdarea
-Alege-ti o zi în care rabdarea sa fie scopul tau in totalitate. La sfârșitul zilei, observați toate căile prin care ați luat decizii mai inteligente, ați reușit mai bine cu ceilalți și ați înțeles ce a avut loc. Învață să o faci zilnic. Dezvoltarea răbdării este asemănătoare exercițiilor fizice, deoarece necesită persistență și efort.
– Incetineste. Dacă aveti tendința să vă grăbiți și să încercați să grăbiți lucrurile, doriți să faceți lucrurile imediat și nu puteți aștepta ca lucrurile să-și urmeze cursul natural,opriti-va! Respirati profund înainte să acționați sau să faceți o mișcare.
– Practicați amânarea satisfacției.
– Gândiți-vă înainte de a vorbi. Dacă suntem răbdători, putem evita să ii ranim sau să îi ofensăm pe alții.

http://www.essentiallifeskills.net/patience.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

49 + = 54