Beneficiile migdalelor pentru sănătate

Deși migdalele sunt adesea cunoscute în anumite zone ale lumii drept o varietate de nuci, ele sunt de fapt semințele în formă de lacrimă care reprezintă rodul pomilor de migdal. Se pot cumpăra crude sau tratate, caz în care ele trec printr-un proces similar fierberii pentru a rămâne doar interiorul fin.

Migdalele reprezintă un aliment extrem de bogat în grăsimi, dar în principal în grăsimi mono-nesaturate, care ajută la protejarea inimii prin păstrarea unui echilibru între nivelurile colesterolului bun (HDL) și colesterolului rău (LDL). Ele reprezintă o sursă foarte bună de fibre și proteine și conțin nutrienți importanți, inclusiv vitamina E, seleniu, zinc, calciu, magneziu și vitamina B, în special vitamina B7.

Nu există indicații clare ale experților nutriționiști cu privire la consumul de migdale, însă nu se recomandă să exagerăm datorită conținutul lor ridicat de grăsimi. Cu toate acestea, dacă ne uităm la cercetările din domeniu, se pare că o cantitate de 20-50g de migdale pe zi pentru adulți ar putea aduce beneficii pentru organism, ca parte dintr-o dietă echilibrată.

Instinctul natural ne spune că migdalele nu ar putea fi benefice pentru menținerea greutății corporale, pentru că au multe grăsimi. Cu toate acestea, o cercetare prezentată în British Journal of Nutrition a relevat faptul că, consumul de nuci sau migdale ca parte dintr-o dietă sănătoasă, într-o cantitate de 55 de grame pe zi, nu doar că are beneficii în reducerea riscului de boli cardiovasculare, dar determină reducerea riscului de creștere în greutate. Un studiu din anul 2013 a concluzionat că migdalele, dacă sunt consumate ca și gustare, ajută la reducerea senzației de foame și nu crește riscul de a ne îngrășa.

https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/health-benefits-almonds

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 2 = 10