Beneficiile oțetului din cidru de mere pentru sănătate (2)

 

Un studiu de doisprezece săptămâni efectuat în Japonia a descoperit de asemenea faptul că acidul acetic ce se regăsește în oțetul de cidru de mere ajută la reducerea greutății corporale, BMI sau a grăsimilor viscerale în persoanele obeze. Însă pentru a ajunge la concluzii solide în acest sens, vor fi necesare cercetări suplimentare.

Până în prezent doar cercetările din studii efectuate pe animale au demonstrat faptul că oțetul din cidru de mere și acidul clorogenic din componența sa, un element antioxidant, pot ajuta la o mai bună administrare a nivelurilor de colesterol și trigliceride, care nu sunt suficient de robuste pentru a pute spune că se pot extrapola pentru organismul uman.

Există riscuri în conumul de oțet din cidru de mere? Este important să menționăm faptul că acesta este un remediu tradițional și nu un medicament, deci nu există ghiduri oficiale cu privire la consumul acestuia. De asemenea, datele sunt limitate în ceea ce privește efectele pentru consumul pe termen lung sau consumul de cantități mari.

Potențialul de a reduce nivelurile glicemiei ar putea fi problematic pentru diabetici, inclusiv pentru cei care folosesc insulina, pentru că are potențialul de a reduce nivelurile de potasiu din corp. Din același motiv, oțetul din cidru de mere este cel mai bine să fie evitat dacă se administrează medicamente diuretice.

Pentru cei care suferă de afecțiuni gastrice oțetul ar putea înrăutăți anumite simptome, deci ar trebui evitat. Există de asemenea îngrijorări cu privire la băuturi cu aciditate ridicată, cum ar fi acest oțet, care poate dăuna sănătății dinților. Ca o precauție, este o idee bună să se dilueze oțetul într-un mod corespunzător, să nu se consume niciodată ca atare și nu pe tot parcursul zilei.

https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/health-benefits-apple-cider-vinegar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

65 + = 70