Beneficiile oțetului din cidru de mere pentru sănătate

 

Poate oțetul din cidru de mere să ne ajute cu pierderea în greutate, cu reducerea glicemiei sau a colesterolului și există oare riscuri dacă îl consumăm ca atare?

Oțetul din cidru de mere este obținut prin fermentarea zahărului din mere, care se transformă apoi în acid acetic – ingredientul activ din oțet. În magazine veți găsi poate oțet din cidru de mere în formă filtrată (lichid limpede) sau nefiltrat, iar în acest caz conține ceva cunoscut drept “pulpă”. Asta înseamnă că există în conținutul său proteine, enzime și bacterii prietenoase, iar acestea dau acestui tip de oțet o înfățișare tulbure.

Oțetul din cidru de mere nu conține în sine vitamine sau minerale, cu excepția unor cantități reduse de potasiu, cupru sau magneziu și nu există suficiente cercetări în prezent pentru a demonstra că varietatea cu “pulpă” este mai bună decât cea filtrată. Cu toate acestea, oțetul de cidru conține aminoacizi și antioxidanți.

Acesta este folosit adesea pentru gătit sau pentru dressing-uri de salate. Dacă alegeți să beți oțet din cidru de mere, asigurați-vă că este suficient de diluat, este mult prea acid pentru a fi consumat ca atare. Dat fiind faptul că este un remediu tradițional și nu un medicament, nu există ghiduri oficiale care să ne spună cum să îl consumăm. Unii oameni aleg să amestece o lingură sau două de oțet într-un pahar cu apă.

Există anumite studii care demonstrează că oțetul poate ajuta la îmbunătățirea sensibilității la insulină (mai exact câtă insulină îi este necesară unei persoane pentru a-și reduce glicemia după masă) dacă este consumat împreună cu o masă bogată în carbohidrați.

https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/health-benefits-apple-cider-vinegar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 3 =