Benzina și petrolul pentru încălzire se vor scumpi

In-anderen-europaeischen-Laendern-ist-der-Spritpreis-teiweise-deutlich-hoeher-als-in-Deutschland

Datorită prețurilor extrem de reduse la petrol, combustibilii pentru automobile și încălzirea locuinței sunt mai ieftine ca niciodată: dar bucuria consumatorilor germani este posibil să dispară rapid. Pentru că este nevoie de protejarea mediului încojurător, guvernul german vrea să ajusteze taxele pentru a împiedica un consum sporit de carburanți.

Ministerul Federal al Mediului din Germania planifică accize mai mari pentru benzină, țiței pentru încălzire și gaze naturale, iar motivul invocat este o mai bună protejare a mediului înconjurător. Costurile pagubelor produse mediului prin arderea de combustibili fosili nu au fost luate în calcul suficient de mult, se spune într-un proiect al “Planului de Protecție a Mediului 2050” din care a citat agenția de știri Reuters. Guvernul federal german vrea ca cel târziu în vara anului 2017 să prezinte un concept pentru un plan bugetar cu restructurări de taxe și contribuții pentru o exploatare neutră în domeniul transportului.

De asemenea, se va determina măsura în care accizele suplimentare asupra combustibililor fosili și altor surse de energie cu efect dăunător asupra mediului poate sprijini și stimula dezvoltarea de tehnologii și surse energetice ecologice. Deja statul german practică masuri precum taxa asupra petrolului, taxei de mediu și taxa pentru exploatările petroliere, aplicate în cotă fixă asupra combustibililor. În cazul benzinei “super” este vorba despre o taxă de 65,72 de cenți pe litru, iar în cazul combustibililor diesel taxa se ridică la 47,34 cenți.

La care se mai adaugă taxa pe valoare adăugată de 19% în Germania, care variază în funcție de prețul de vânzare pentru un litru de combustibil. La un preț de vânzare de 1,55 euro pe litru benzină “super” TVA-ul reprezintă 24,74 cenți, iar la un preț de vânzare de 1,36 euro TVA-ul reprezintă 22,2 cenți.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Benzin-und-Heizoel-sollen-teurer-werden-article17614661.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − = 32