Benzinării rusești în Germania

Gigantul rusesc petrolier – Rosneft – vrea ca în următorii ani să investească o sumă importantă de bani în Germania. Suma va fi cheltuită pentru modernizarea rafinăriilor dar se vorbește și despre o pătrundere pe piața germană a benzinăriilor.

Concernul rus de petrol Rosneft vrea ca în următorii ani să investească 600 de milioane de euro în Germania. Este vorba depsre modernizarea rafinăriilor și mai precis despre îmbunătățirea standardelor de siguranță și de mediu, spune directorul companiei de stat, Igor Setchin. Circa jumătate din suma investită este deja în curs de implementare.

Concernul și-a mutat de la începutul acestui an investițiile germane sub acoperișul Rosneft Germania GmbH. Setchin crede că este de asemenea o opțiune pătrunderea pe piața germană a benzinăriilor. Rosneft livrează deja combustibil către benzinăriile concernului francez Total. Este de asemenea posibilă o preluare a unei părți din rețeaua Total, spune Setchin la deschiderea centralei Rosneft Germania. Afacerile sunt însă foarte complexe.

Concernul deține, cu o cotă de 54%, pachetul majoritar în cadrul rafinăriei PCK în Schwedt și mai deține un sfert din acțiuni la compania Bayernoil cu sediul la Vohburg, dar și la compania Miro din Karlsruhe. La nivel național compania deține circa 5000 de angajați.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bald-russische-Tankstellen-in-Deutschland-article19848773.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + = 18