Benzinăriile germane devin supermarketuri

Pe lângă combustibil există spre vânzare și sandwich-uri cu piept de pui proaspăt sau hârtie igienică. Lanțuri precum Aral sau Jet își obțin mare parte din venituri prin intermediul mini-shop-urilor. Iar de acest lucru profită și comercianții de alimente.

A existat o vreme când benzinăriile erau pur și simplu stații pentru combustibil. Și o vreme benzinăriile au reprezentat cea mai bună modalitate de a procura alcool și țigări după ora de închidere a magazinelor. Dar acum acestea devin tot mai mult adevărate supermarketuri, unde pe drumul spre casă clienții pot cumpăra o bucată de carne tocată, un borcan cu hrană pentru copii sau o masă semipreparată.

Nume grele din comerțul german cu alimente, precum Edeka sau Rewe sunt și ele în trend. Lupta pentru cotă de piață este una acerbă, ne spune ziarul de specialitate – “Ziarul Alimentelor”. Cel mai bun exemplu este faptul că Aral vrea să deschidă în următorii cinci ani până la 1000 de mini-supermarketuri de benzinării sub logo-ul Rewe ToGo.

Oferta dintr-o benzinărie deja reconstruită din Düsseldorf amintește de un aprozar modern. Nu neapărat pentru cumpărăturile mari pe care le facem în weekend, dar potrivit pentru a lua rapid o gustare pe drum sau cele necesare pentru cină.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Tankstellen-sind-die-neuen-Supermaerkte-article19726348.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 + = 36