Berea cu apă din calota glaciară, un nou sortiment care atrage atenția asupra încălzirii globale

Un producător britanic de bere a lansat un nou sortiment fabricat din apă provenită din calota glaciară și denumit ”Make Earth Great Again” pentru a trage un semnal de alarmă asupra fenomenului negării încălzirii globale, informează joi Reuters.

Sumele încasate din vânzarea berii vor fi donate către ”10:10”, o organizație care sprijină proiectele din domeniul schimbărilor climatice.

BrewDog, firma producătoare, spune că a fost inspirată de retragerea Statelor Unite din Acordul de la Paris privind schimbările climatice, o convenție semnată de aproximativ 200 de țări, în 2015, pentru a limita efectele încălzirii globale în special prin reducerea emisiilor de dioxid de carbon și a altor emisii rezultate din arderea combustibililor fosili.

”’Make Earth Great Again este o reacție la dezinteresul sporit al unor lideri mondiali importanți față de cea mai mare problemă cu care se confruntă planeta și civilizația noastră”, a spus James Watt, cofondatorul Brewdog, într-o declarație. ”Berea este un limbaj universal”, a completat acesta.

Producătorul scoțian a precizat că berea este fabricată cu apă provenită din topirea calotei glaciare și din fructe asemănătoare murelor, care cresc în zona arctică.

Eticheta noului sortiment înfățișează un robot dintr-un desen animat, care seamănă cu președintele american Donald Trump, în timp ce se luptă cu un urs polar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =