Berea poate scoate din ritm bătăile inimii

Berile din malț și hamei au mai multe efecte benefice asupra sănătății, printre care un efect protector al vaselor sangvine din jurul inimii la bolnavii cu afecțiuni cronice. Dar cu cât se consuma mai multe sticle de bere, cu atât de mult este afectat ritmul bătăilor inimii.

Alcoolul din bere nu doar că i se urcă la cap consumatorului, dar îi afectează și inima. Cercetătorii de la München au studiat 3028 de participanți la Oktoberfest și au arătat că în cazul în care se consumă o cantitate mare de alcool riscul de tulburări ale ritmului cardiac crește până la fibrilație atrială. Studiul publicat în revista de specialitate “European Heart Journal” dovedește că există tulburări semnificative de ritm cardiac la un număr mare de participanți în urma consumului de alcool.

Oamenii de știință de la Universitatea din München au participat în anul 2015 în fiecare zi la un Oktoberfest. În corturile berarilor ei au vorbit cu participanți și le-au oferit posibilitatea unei participări anonime la un test EKG realizat prin intermediul unui smartphone, precum și un test de concentrație alcoolică în aerul respirat. Rezultatul a fost pe măsură: cine bea mai mult va suferi tulburări tot mai ample în cazul ritmului cardiac, spune Moritz Sinner, conducătorul studiului.

Aproape o treime din vizitatorii din cortul berarilor au avut parte de tulburări acute de ritm cardiac, un sfert din ei au simțit palpitații și problemele sunt tot mai vizibile pe măsură ce cantitatea de alcool crește. Studii de amploare mai mică au sugerat deja de multă vreme faptul că, consumul unei cantități mari de alcool într-o perioadă scurtă de timp poate conduce la tulburări ale ritmului cardiac. Acest “Holiday Heart Syndrome” a fost însă descoperit nu în timpul consumului de alcool, ci și în urma consultelor ulterioare de la doctor, când pacientul nu mai avea alcool în sânge. Sinner spune că Oktoberfest este un eveniment extrem de potrivit pentru acest studiu.

http://www.n-tv.de/wissen/Bier-kann-Herz-aus-dem-Rhythmus-bringen-article19808142.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 2 =