Berlin și Paris planifică un mecanism în caz de urgență

48444186

Libertatea vizelor planificată pentru Turcia este de deosebită importanță pentru guvernul turc. Dar pentru că o astfel de decizie dă naștere la îngrijorări în multe state UE, Germania și Franța lucrează în prezent la un mecanism pentru situații de urgență, care să intre în funcțiune în cazul unor evenimente neprevăzute.

Controversata eliminare completă a vizelor pentru cetățenii turci ridică noi probleme în relația cu Ankara: Germania și Franța au înaintat restul membrilor UE o propunere pentru un mecanism cu ajutorul căruia această liberate să poată fi rapid retrasă în cazul în care Turcia sau alte țări nu respectă anumite criterii specifice. Printre aceste criterii se numără existența unui număr mare de încălcări ale drepturilor de ședere.

Liberatea vizelor ar trebui să intre în vigoare cel târziu la finalul lunii iunie și reprezintă unul dintre cei mai importanți pași în parteneriatul cu Turcia pentru controlul crizei refugiaților. Comisia UE trebuie să stabilească întâi dacă Ankara îndeplinește toate condițiile necesare. În mai multe state membre UE și în Parlamentul European există îngrijorări cu privire la o astfel de libertate pentru turci.

Luând în considerare criza refugiaților, este absolut necesar să existe un mecanism corespunzător pentru suspendarea rapidă a acestei libertăți, se spune în propunerea franco-germană. În cazul în care apar probleme neașteptate, Comisia UE va include din nou printr-un act juridic Turcia pe lista țărilor care au nevoie de viză, pentru perioade determinate de minim șase luni.

http://www.n-tv.de/politik/Berlin-und-Paris-planen-Notfallmechanismus-article17580531.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 2