Berlin vrea să asigure standarde minime

Rhana-Plaza

Berlin vrea să asigure standarde minime
De ce să fie curat, dacă se poate ieftin? Condițiile precare de producție din industria textilă ar putea fi distruse printr-o alianță de calitate. Cuvântul magic este mai multă transparență. La cine se referă, asta se știe deja.

Guvernul Federal lucrează deja conform raportului unui ziar la standarde minime pentru industria textilă. După cum a raportat Frankfurter Allgemeine Zeitung, ministrul dezvoltării Gerd Muller (CSU) planifică o alianță durabilă pentru textile și vrea să se întâlnească cu reprezentanți cheie din industrie în cursul zilei de luni.

Comerțul și industria trebuie să garanteze prin urmare că se va conforma unor standarde minime sociale și ecologice pentru întreaga producție.

Despăgubirea pentru orele normale de lucru trebuie să fie prin mijloace de trai, care să satisfacă nevoile de bază ale lucrătorilor și familiilor lor și să permită acestora realizare de economii. Ziarul a preluat citatul din planul de acțiune al ministerului. Companii precum C&A, Adidas, Tchibo, Otto sau Aldi ar trebui să adere la o alianță, se mai spune.

În unele țări, în care industria textilă este lăsată la mâna producătorilor, acesta produce mereu accidente grave și accidente de muncă. Ore suplimentare masive, presiuni enorme de performanță și încălcări ale drepturilor lucrătorilor fac parte din viața de zi cu zi a muncitorilor.

Unul dintre cele mai grave incidente au avut loc pe 24 aprilie 2013 când s-a prăbușit complexul de fabrici Rana-Plaza din Bangladesh. Peste 1100 de muncitori au fost uciși și alte peste 2000 de persoane au fost rănite. Multe companii occidentale își produceau articolele sub acoperișul acelei clădiri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Berlin-will-Mindeststandards-sichern-article13721296.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =