Berlinul nu dorește acțiuni la Deutsche Bank

57540f36ae98e097c335283109da3669

Potrivit rapoartelor din presă guvernul federal german nu vrea să se implice în sprijinirea celei mai mari instituții financiare din Germania. O implicare acolo este de neconceput, astfel banca germană are parte de vremuri tot mai dificile.

Guvernul federal german nu dorește aparent să preia nici un fel de acțiuni de la Deutsche Bank, în cazul în care instituția ar decide să emită noi hârtii de valoare pentru a-și spori gradul de capitalizare. Acest lucru a fost raportat de agenția de știri economice Dow Jones și de ziarul de știri Wall Street Journal. Faptul că ajutorul de la Berlin pentru gigantul bancar german este considerat de neconceput din punct de vedere politic, ar putea pune presiuni suplimentare pe instituție.

Banca germană, care este administrată sub forma unui concern inclus în indicele bursier DAX, vrea să stabilizeze cursul acțiunilor sale și să nu mai fie în atenția tuturor, în timp ce în SUA trebuie să suraviețuiască unui litigiu cu Ministerul de Justiție și să obțină condiții acceptabile.

Într-o întâlnire ce a avut loc săptămânile trecute cu unii deputați, consultanții cancelarului german Angela Merkel și reprezentanți de top ai Ministerului Finanțelor au declarat că este de neconceput pentru guvernul federal să se implice la Deutsche Bank, după cum au declarat unii participanți care au dorit să rămână anonimi.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Berlin-will-keine-Anteile-an-Deutscher-Bank-article18862686.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 9 =