Berlinul și Parisul fac mici concesii

3pt85816

Berlinul și Parisul fac mici concesii

În drama datoriei grecești primul ministru Tsipras se sfătuiește cu președintele comisiei UE Juncker despre noile planuri ale Atenei pentru soluționarea crizei. Se arată mici concesii din partea reprezentanților de la Berlin și Paris.

Cu o discuție de nivel înalt Grecia și Comisia UE încearcă să deschidă drumul pentru o salvare a acestei țări amenințate de faliment. Premierul grec Alexis Tsipras a venit seara la Bruxelles împreună cu președintele Comisiei UE, Jean-Claude Juncker. El vrea să își prezinte planurile de reformă, să stabilească condițiile prealabile pentru mai mult ajutor financiar. Atena a anunțat înainte de întâlnire concesii din partea creditorilor principali, Germania și Franța.

Juncker și Tsipras nu s-au exprimat la începerea reuniunii, pentru fotografii, a existat o strângere de mână, iar Juncker l-a bătut pe Tsipras pe umăr. Comisia UE a declarat înaintea întâlnirii că nu înseamnă că întâlnirea va duce la înregistrarea unui progres. Un purtător de cuvânt a lui Juncker a declarat că nu există nici un fel de așteptări că în această seară se va obține un rezultat. Este o primă discuție și nu una ce poate aduce concluzii finale.

Chiar și șeful grupului euro, Jeroen Dijsselbloem, ca reprezentant al țărilor din uniunea monetară, a călătorit la Bruxelles. El a vorbit după sosirea sa despre o întâlnire importantă, dar, de asemenea, că nu se așteaptă ca un acord să fie încheiat. El s-a întâlnit cu Juncker înainte de întâlnirea acestuia cu Tsipras. Banca Centrală Europeană și Fondul Monetar Internațional ca și creditori ai Greciei nu au dorit să trimită reprezentanți la această întâlnire.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Berlin-und-Paris-machen-kleine-Zugestaendnisse-article15230051.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 − 37 =