Berlinul va avea un mega-hotspot

52678937

Noua generație de rețele mobile de mare viteză prinde formă. Iar capitala germană este prima locație din Germania unde noua tehnologie, așa-numită 5G, va fi testată în spațiu deschis.

Următoarea generație de rețele mobile de mare viteză 5G va fi testată la Berlin. Departamentul Senatului German pentru Economie împreună cu Deutsche Telekom vor să colaboreze pentru construirea unei locații de test.

În competiția mondială pentru digitalizarea metropolelor capitalele trebuie să se poziționeze ca lideri în domeniu, explică senatoarea germană pe probleme economice, Cornelia Yzer. Tehnologia informației și industria telecomunicațiilor vede în cea de-a cincea generație de rețele mobile de mare viteză o șansă extrem de bună pentru Germania de a reveni pe o poziție de top în afacerile cu tehnologie.

Până acum oamenii de știință au atins rate de transfer super-rapide în laboratoarele lor, noul standard este capabil să transporte de 100 de ori mai multe date decât standardul LTE, utilizat în prezent, iar timpii de reacție se reduc până la mai puțin de o milisecundă. Tehnologia ar trebui să fie pregătită să fie lansată pe piață până în anul 2020 și ar trebui să fie semnificativ mai rapidă decât actualul standard, LTE.

Potrivit unui raport al Berliner Morgenpost, emițătoarele din noua generație vor fi instalate pe fosta stație de comunicații din piața Ernst-Reuter, din vecinătatea TU Berlin. Acestea sunt capabile să acopere o rază de un kilometru. În această zonă vor putea fi testate în timp real echipamentele 5G, împreună cu dezvoltările celor de la Berliner Fraunhofer Institute Heinrich Hertz und Fokus.

http://www.n-tv.de/technik/Berlin-bekommt-Mega-Hotspot-article18212191.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

21 − 20 =