Berlusconi dă în judecată BCE

85926484

Silvio Berlusconi nu este doar fostul premier al Italiei, o parte din viața sa el a activat ca antreprenor. Pentru că el este condamnat pentru evaziune fiscală, BCE vrea să îi reducă participațiile la bănci. Dar o astfel de decizie nu este pe placul lui Berlusconi.

Clinch-ul dintre fostul premier al Italiei, Silvio Berlusconi și Banca Central Europeană ajunge în următoarea rundă. Berlusconi și holdingul său financiar, Fininvest, au intentat proces împotriva BCE pe data de 23 decembrie 2016 în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene. Acest lucru reiese dintr-o notă de pe pagina de internet a curții.

Detaliile cazului nu au fost clarificate de curte, iar BCE a refuzat să dea declarații. În luna octombrie cu toate acestea s-a anunțat faptul că supraveghetorii BCE ar fi declarat că nu este permis ca holding-ul lui Berlusconi să dețină în continuare o participație la banca italiană Mediolanum. Fininvest ar fi anunțat în consecință că va apela la justiție.

Prin această decizie supraveghetorii BCE au ignorat autoritatea Băncii Naționale a Italiei. Aceasta a avertizat compania lui Berlusconi deja din anul 2014 să își reducă cota deținută la Banca Mediolanum la maxim zece procente.

În prezent ea se ridică la 30%. Banca italiană nu a dorit să cedeze mai mult pentru Fininvest. Motivul este faptul că Berlusconi a fost investigat și condamnat datorită unor acuzații de evaziune fiscală. Fininvest a facut între timp recurs cu succes împotriva deciziei.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Berlusconi-verklagt-die-EZB-article19548926.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + = 19