Berlusconi se ceartă cu Vivendi

a54a36a7d87294d71e100d422f3d80a3

Silvio Berlusconi se opune grupului francez de media Vivendi. Fostul premier italian se teme de repercusiuni asupra familiei sale, datorate unei posibile preluări ostile. Chiar și guvernul de la Roma devine agitat.

Litigiul dintre grupul de media Vivendi și fostul premier italian Silvio Berlusconi privind televiziunea Mediaset devine tot mai violent. În timp ce Vivendi și-a crescut cota de acțiuni deținută la compania italiană până la 20%, firma Holding Fininvest a lui Berlusconi și-a majorat participația la fix 40%.

Berlusconi avertizează concernul francez că el se opune cu vehemență și orice fel de mijloace pentru a preveni îndepărtarea familiei sale de la postul Mediaset. Fininvest se teme că francezii plănuiesc o preluare prin forță. Chiar și guvernul de la Roma se arată alarmat.

Ministrul Italian al Industriei, Carlo Calenda, spune că Mediaset lucrează într-un sector de importanță strategică iar guvernul va urmări îndeaproape situația. La începutul acestei săptămâni Vivendi a explicat că dorește doar să achiziționeze o cotă de trei procente din afacerile deținute de Berlusconi și apoi să dezvolte această cotă până la 10-20% anul viitor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Berlusconi-streitet-sich-mit-Vivendi-article19331531.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 56