Numai cetățenii de bună credință au posibilitatea de a administra o instituție bancară în Europa. Iar autoritățile bancare nu par să aibe această părere despre fostul premier italian Silvio Berlusconi. În ciuda trecutului său dubios despre care toată lumea știe, italianul se declară surprins de situație.
Fostul prim-ministru italian, Silvio Berlusconi, este în conflict cu BCE. După cum a anunțat holdingul său financiar, Fininvest, Banca Central Europeană a explicat faptul că participația de la banca italiană Mediolanum este inadmisibilă.
Prin decizia lor, supraveghetorii BCE trec peste autoritatea Băncii Centrale a Italiei. Aceasta a decis în anul 2014 să reducă participația lui Berlusconi de la Mediolanum de la 30 la 10 procente.
Un pachet mai mare din acțiunile băncii nu a fost acceptat, pentru că Berlusconi a fost deja condamnat legal pentru acuzații de fraudă. Fininvest a contestat atunci cu succes decizia, care a fost anulată de o curte de apel.
Iar Banca Mediolanum se arată acum surprinsă de implicarea BCE în această chestiune, prin declarațiile directorului său executiv Massimo Doris, care subliniază că structura capitalului băncii rămâne nemodificată. Cursul acțiunilor instituției financiare a înregistrat pe bursa de la Milano o scădere de fix un procent și o duce astfel mai rău decât media bursieră.