Bezos este mai bogat ca Buffett

Jeff Bezos l-a depășit pe legendarul investitor Warren Buffett: fondatorul Amazon este al doilea cel mai bogat om din lume. Este doar o chestiune de timp până ce va conduce lista cu cei mai bogați oameni din lume.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, este al doilea cel mai bogat om din lume. În clasamentul publicat de serviciul de știri financiare Bloomberg el a urcat cu o poziție față de anul trecut și l-a depășit astfel pe legendarul investitor Warren Buffett.

Averea lui Bezos măsoară în consecință 75,6 miliarde de dolari, averea netă a lui Buffett este evaluată la 74,9 miliarde. Motivul pentru această schimbare de poziție este faptul că acțiunile Amazon au crescut puternic miercuri pe Wall Street, cu 2,1%. Bezos deține 17% din pachetul de acțiuni al companiei, astfel că averea sa a crescut dintr-un foc cu 1,5 miliarde de euro.

Brokerii au determinat această creștere de curs pe baza unei estimări optimiste a analiștilor de la banca Barclay’s. Aceștia au explicat recent că Amazon va deveni cel mai probabil prima companie care să aibe o capitalizare bursieră de peste un bilion de dolari.

Capitalizarea bursieră este calculată multiplicând numărul de acțiuni cu cursul actual de pe bursă, valoarea rezultată la ora actuală este de 417 miliarde de dolari. Dar în ultimele doisprezece luni acțiunile au înregistrat o creștere de curs de 50%, iar în acest an cu 16%.

Din acest motiv se pare că este plauzibil pentru specialiști ca Amazon să depășească pragul de un bilion de dolari în viitorul apropiat. Pe drumul către acest obiectiv Bezos ar putea detrona pe actualul ocupant al primei poziții în topul celor mai bogați oameni din lume: Bill Gates. Acesta are o avere netă estimată de Bloomberg la 86 de miliarde de dolari.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bezos-ist-reicher-als-Buffett-article19772455.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − = 17