Bezos le-a urat succes lui Musk și SpaceX pentru lansarea Falcon Heavy

Într-un moment cu adevărat unic în ceea ce pare a fi un moment de sinceritate autentică, Jeff Bezos de la Amazon și Blue Origin a ales platforma Twitter pentru a-i ura lui Elon Musk “toate cele bune” pentru zborul inaugural al celei mai puternice rachete de pe planetă, Falcon Heavy.

Jeff Bezos are o istorie plină de remarci ironice, batjocoritoare sau arogante față de tentativele SpaceX de a dezvolta industria spațială, în special față de ideea de a reutiliza rachete. În ciuda succesului cu adevărat răsunător înregistrat de SpaceX tocmai în acest domeniu, Bezos a adoptat în public o poziție care, deși nu este exprimată explicit, pare să sugereze că abordarea SpaceX este inferioară sau construită pe un teren deloc solid. Blue Origin, o companie care are experiență în lansarea de rachete mici și suborbitale este faimoasă în special pentru încrederea deplină în activitatea lor, care este ilustrată prefect de către Bezos. Acesta le-a urat celor de la SpaceX “bun venit în domeniu” după ce aceștia au recuperat pentru prima dată etajul de propulsare de la o rachetă Falcon 9, în anul 2015. Acestea se întâmplau la câteva luni după ce Blue Origin a aterizat primul său New Shepard, după un zbor suborbital.

Acestea fiind spuse, este frumos să îl vedem pe Jeff Bezos că urează succes concurenței, fără nici o urmă de ironie. Elon Musk a răspuns rapid printr-un emoji postării de pe Twitter aparținând celui mai bogat om din lume. Blue Origin se află în prezent în etapele timpurii de dezvoltare a unui vehicul de lansare pe orbită, similar în dimensiuni cu Flacon Heavy dar cu un singur etaj, în timp ce racheta celor de la SpaceX a fost realizată din trei etaje inferioare ale unor rachete Falcon 9 testate anterior. Compania a început de atunci o serie de teste cu motorul de rachetă BE-4, care era destinat să alimenteze noua generație de rachete, până acum se pare că a absolvit cu succes o serie de teste. Blue se pare că ar fi terminat, de asemenea, hala pentru noua fabrică New Glenn, localizată în interiorul Kennedy Space Center.

Did Amazon’s Bezos truly wish Musk and SpaceX luck with Falcon Heavy’s launch?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 62 = 67