BHP Billiton și Mitsubishi reduc 700 de locuri de muncă în minele de cărbuni

_77757212_56850116

BHP Billiton și Mitsubishi reduc 700 de locuri de muncă în minele de cărbuni
BHP Billiton și Mitsubishi plănuiesc să reducă 700 de locuri de muncă la o mină de cărbune din Australia, din cauza condițiilor dificile de piață. Ambele companii au declarat că s-a decoperit surplusul de personal, în urma unei reexaminări operațională. Reducerile de locuri de muncă reprezintă aproximativ 7% din forța de muncă totală a societății.

Joint-venture, care include șapte mine de cărbune și un terminal de cărbune din Queensland, este cel mai mare exportator mondial de cărbune utilizat în fabricarea oțelului. “Industria cărbunelui continuă să se confrunte cu condiții dificile de piață și a trebuit să se acționeze pentru a asigura viabilitatea pe termen lung a afacerii”, a declarat BHP Billiton-Mitsubishi Alliance (BMA).

Minele de cărbune cocsificabil au fost închise sau au înregistrat producţie scăzută, după ce prețurile a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii șase ani, din cauza supraofertei la nivel mondial. În prezent, prețul cărbunelui a ajuns la aproximativ 110 dolari o tonă, dar unii analiști cred că ar putea scădea în continuare, ca urmare a cererii slabe a cumpărătorilor de top din China.
http://www.bbc.com/news/business-29321681

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 8 = 1