Bicicleta electrică a viitorului

gazelle-no

Până acum bicicletele electrice sunt în principiu doar niște biciclete clasice care au ca ajutor un motor electric. Producătorul olandez Gazelle ne prezintă cum vor arăta în viitor astfel de vehicule cu două roți, prin noul său model, N° 1.

Compania olandeză Gazelle este un producător olandez de biciclete de lungă tradiție. Găsiți la ei și biciclete clasice, dar compania nu a renunțat la dezvoltarea de modele noi și știe că bicicletele electrice vor juca un rol tot mai important.

De aceea olandezii colaborează deja din anul 2014 cu Giugiaro Design din Italia, pentru dezvoltarea modelului N° 1, considerată de dezvoltatori “bicicleta electrică a viitorului”.

În contrast cu modelele actuale, care sunt în principiu biciclete normale ajutate de un motor electric, N° 1 este concepută de la A la Z ca și o bicicletă electrică și este de asemenea conectată la rețea.

Smartphone-ul joacă un rol important în viitorul conceput de cei de la Gazelle. El stă în centrul cockpit-ului, care este montat pe ghidon și poate fi operat cu degetul mare. Comenzile de navigație sunt ascultate de “pilot” prin intermediul unui difuzor, iar touchscreenul funcționează, din motive de siguranță, doar până la viteze de până la 5 kilometri pe oră.

În cazul cockpit-ului este vorba despre un sistem COBI, un fost proiect kickstarter german, care poate fi instalat și pe bicicletele convenționale. Aplicația corespunzătoare oferă sistem de navigație, planificare de rute, tracking, un mp3-player, date de călătorie, previziuni meteo și o aplicație pentru fitness.

Pe display mai sunt prezentate viteza de călătorie și nivelul de încărcare al bateriei. COBI controlează de asemenea sistemul de iluminare integrat în cadrul bicicletei, care poate lumina în trei intensități diferite.

http://www.n-tv.de/technik/Gazelle-baut-das-E-Bike-der-Zukunft-article18057966.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 8 = 64