Bicicletă electrică de tip BMX poate funcționa cu energie solară

Bicicletele electrice vin în diferite forme și mărimi, iar comparativ cu unele care se pliază și încap în rucsac sau oferă sisteme de propulsie verticale, noul Kvaern ar putea fi o abordare conservatoare. Dar cu toate acestea, îi lipsește tubul de șa, iar acest lucru ne duce cu gândul că a fost inspirată din genul BMX, cu doar câteva modificări minore, printre care posibilitatea de a încărca bateriile cu energie solară.

Creatorii bicicletei electrice Kvaern își au sediul în Danemarca și au ales un design interesant pentru această bicicletă, care prezintă un cadru solid din aluminiu și jenți de magneziu cu cinci spițe. Este porpulsată de un motor de 250W, care este standard pentru bicicletele electrice legale de stradă din toată lumea, iar o baterie de 36V îi permite să ruleze 50 km cu o singură încărcare. Poate să acceleree de la 0 la 25 km/h în 4,5 secunde, folosind în același timp un senzor de cuplu care adaptează asistența electrică pentru a se potrivi modului de rulare a utilizatorului.

Alte caracteristici tehnologice includ lumini frontale și posterioare, un difuzor cu Bluetooth și un computer de călătorie pe ghidon, care afișează viteza de rulare, nivelul de încărcare al bateriei și distanța totală parcursă. Odată ce bateria detașabilă este epuizată, ea poate fi reîncărcată prin conectare la priză. Dar dacă sunteți entuziaștii călătoriilor pe bicicletă, ea poate fi conectată la un sistem de încărcare cu energie solară, care își procură energia din razele solare și o stochează apoi într-o baterie gen Tesla Powerwall.

Kvaern se va lansa curând pe Indiegogo, iar potrivit celor de la The Verge prețul va fi de 1000 de euro. Dacă doriți și pachetul opțional de încărcare solară, acesta mai costă alte 450 de euro. Nu se cunosc deocamdată informații privind data exactă la care compania va începe să livreze bicicleta, dar este de reținut că, mai trebuie să treacă printr-o campanie de crowdfunding, iar acestea nu merg mereu conform planului.

https://newatlas.com/kvaern-e-bike-solar-battery-pack/53621/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1