Big Ben, clopotul din Turnul cu ceas al Parlamentului britanic, bate din nou în perioada sărbătorilor

 

 

Big Ben, clopotul din faimosul Turn cu ceas al Parlamentului Britanic, a bătut din nou sâmbătă, în cadrul unei pauze făcute de Crăciun la amplele lucrări de renovare demarate la clădirea Parlamentului, informează DPA.

Clopotul, care dă în mod greşit numele de “Big Ben” Turnului Reginei Elizabeth, din cadrul clădirii Parlamentului britanic, va bătea până la anunţarea Anului Nou, atunci când va redeveni tăcut, cu excepţia altor ocazii speciale.

“Sunetul plin de bucurie al Big Ben va răsuna în sezonul sărbătorilor pentru londonezi, vizitatori şi pentru milioanele de persoane care îl consideră una dintre principalele locaţii de sărbătorire a Anului Nou”, a declarat Steve Jaggs, paznicul ceasului.

Big Ben a rămas tăcut pentru o mare parte a timpului începând din luna august, odată cu demararea programului de renovare a clădirii Parlamentului, care va dura patru ani şi va costa 61 de milioane de lire sterline (80 milioane de dolari).

Clopotul a fost folosit timp de câteva zile luna trecută în cadrul ceremoniilor care au marcat cea de-a 99-a aniversare a sfârşitului Primului Război Mondial.

“Eu, ca paznic al Marelui Ceas, şi echipa mea de ceasornicari avem marea onoare de a face ca această frumoasă piesă de inginerie victoriană să rămână un instrument precis de măsurare a timpului”, a declarat Jaggs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × 1 =