BIHOR,RDS,FPB

firmele-daca-achita-ratele-curente_size9BIHORU’I FRUNCEA..NEPLACUTA

Numarul firmelor care au intrat in insolventa in primele 11 luni a ajuns la 27.119, cu peste 9% mai mult decat in aceeasi perioada din 2012, jumatate dintre firmele in incapacitate de plata fiind din comert si constructii.In primele 11 luni ale anului 2012 s-au inregistrat 24.833 firme intrate in insolventa la nivelul intregii tari, arata datele Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).In luna noiembrie au intrat in insolventa 3.576 de firme, fata de 3.323 in octombrie, dar mai mult decat dublul celor care au ajuns in imposibilitatea de a-si plati datoriile in luna septembrie (1.536).

Din nefericire, excluzand “miticii”, pentru noi bihorenii,faptul ca suntem in frunce’ in topul judetelor cu cele mai multe insolvente in acest an, cu 1.649 (+36,39%), urmate de Galati cu 1.431 (+27%) nu reprezinta o mandrie. Cele mai putine insolvente au fost consemnate in judetul Calarasi – 202 de cazuri si Caras-Severin – 220 de cazuri in acest an.

Cele mai multe firme care s-au confruntat cu dificultati financiare sunt in continuare cele din comert, cu 9.564 intrate in insolventa, dar si cele din constructii – 3.576, hoteluri si restaurante – 3.113 si industria prelucratoare – 2.918.In aceeasi perioada au fost infiintate 118.241 de firme noi, cu 0,66% mai putine comparativ cu intervalul similar al anului trecut. Cele mai multe firme au fost infiintate in comert (34.000) si agricultura, silvicultura si pescuit (peste 21.000).

DIGI ONLINE S-A LANSAT

Oradenii de la RCS & RDS au lansat, platforma online de televiziune Digi Online, ca aplicatie disponibilă pentru smartphone şi tabletă.

Aplicaţia poate fi descărcată din Google Play Store – pentru echipamentele cu sistem de operare minim Android 4.0 şi din App Store – pentru echipamentele Apple minim iPhone 4 şi iPad 2.
În viitorul apropiat, Digi Online va fi disponibil atât pe site-ul www.digi-online.ro, precum şi pe dispozitive mobile cu sistem de operare Windows.Cu noua platformă, abonaţii Digi au acces la divertisment şi informaţie, de oriunde, 24 ore din 24! Pe Digi Online, utilizatorii pot urmări competiţii sportive naţionale şi internaţionale, emisiuni, ştiri de ultimă oră şi informaţii despre filme, muzică şi documentar.Abonaţii companiei vor putea viziona gratuit secţiunile şi programele din aplicaţie:LIVE-urile Digi Sport 1, 2 şi 3 şi Digi24 – naţional şi regional (7 staţii locale), importante competiţii sportive transmise exclusiv online, emisiunile difuzate la Digi24 şi Digi Sport, plus arhivele acestora, ştiri din toate domeniile – actualitate, economic, sport, gadget, timp liber, internaţional.

Aplicaţia este disponibilă GRATUIT pentru abonaţii RCS & RDS care au contractat şi televiziune şi  internet fix şi poate fi accesată de pe dispozitive conectate la reţeaua Digi Net sau Digi Net Mobil. Accesarea conţinutului platformei se face pe baza unui cont pe care utilizatorii trebuie să îl creeze în contul lor de client de pe www.rcs-rds.ro

SCOALA DE AFACERI.

General Managerul AuraPortal pentru Europa de Est, domnul Cristobal Toro, membru al FPB, a pus bazele unei Şcoli de Business, ce va funcţiona în cadrul FPB. „Şcoala va fi destinată antreprenorilor, managerilor, administratorilor IT&C, consultanților de business, indiferent de sectorul de activitate şi/sau de mărimea firmei. Obiectivul acestei Şcoli de Business este de a susţine prin cele mai noi tehnologii software pentru business şi de a revoluționa actul de management. Este vorba despre “Managementul Proceselor de Afaceri” (Business Process Management – BMP ) și modul în care aceasta tehnologie este capabilă să răspundă preocupărilor și nevoilor oricărui manager.Membri federaţiei beneficiază de instruire de bază gratuită, pentru învăţare şi aplicare accelerată ”, a spus Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor.

————————————————————————————————————————————-
……vorbeam mai sus de scoli, pregatire pentru viata, etc etc….

O studenta blonda este intrebata:
– Care este diferenta dintre decan, un student si un tramvai?
– Intre student si decan nu este nici o diferenta. Iar sub tramvai inca n-am fost!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =