Bihoreanul care tine aproape de Iohannis pentru coagulare antreprenoriala, stabilitate fiscala si ireversabilitate legislativa

imageResize-1

Ioan Lucian, Președintele UNPR, după întâlnirea cu Iohannis: Îl vom sfătui pe președinte să nu promulge anumite legi,

“Este o problemă tehnică. (…) Este dezamăgitor ce se întâmplă legat de mișcarea patronală și am dori să ajungem la maturitatea prin care toți să înțelegem că este nevoie de o coagulare a politicilor patronale din partea tuturor confederațiilor patronale din România. (…) Președintele este cel care poate să promulge o lege sau nu în funcție de informații sau ceea ce este sfătuit, or, sunt anumite legi pe care noi cu siguranță îl vom sfătui să nu le promulge, fiindcă vor avea atingeri grave asupra mediului de afaceri din România, cum ar fi și Codul fiscal”, a arătat Lucian.

El a subliniat că mediul de afaceri dorește stabilitate din punctul de vedere al fiscalității și ireversibilitate legislativă.

Potrivit lui Lucian, s-a propus ca întâlnirile cu șeful statului să se repete și să se creeze o comisie de dialog Președinție-patronate în care să se poată discuta ceea ce se întâmplă cu mișcarea patronală. Președintele Uniunii a menționat că președintele Iohannis va analiza posibilitatea realizării comisiei de dialog și că a acceptat să mai aibă întâlniri cu mediul de afaceri.

“Am propus d-lui președinte și Administrației Prezidențiale un punct zero al mișcării patronale din România, pentru că este nevoie de acest moment prin organizarea Forumului patronatelor din România, o manifestare de cea mai mare amploare de după revoluție, la care să fie invitate toate organizațiile patronale din România, fiindcă este nevoie de o evaluare corectă și concretă a ceea ce reprezintă mișcarea patronală în România. Noi considerăm că o mișcare patronală la nivel național ar trebui să însemne că în nimic important din economia românească să nu se ia o decizie fără să nu fim consultați, ori, la această oră, acest lucru nu s-a întâmplat și tocmai de aceea este nevoie de această coagulare a mișcării patronale”, a susținut Ioan Lucian.

În opinia președintelui Uniunii, cea mai mare problemă cu care se confruntă organizațiile patronale este legată de faptul că nu sunt luate în considerare așa cum ar trebui.

“Aici trebuie să găsim vina la noi, fiindcă dacă am fi o forță reală, nu s-ar întâmpla acest lucru”, a adăugat el.

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanți ai mediului de afaceri pentru a evalua prioritățile în acest domeniu.

“Este o primă astfel de întâlnire de evaluare a priorităților mediului de afaceri și, cum am dorit să avem cât mai multe opinii, iată că am ajuns la un format un pic mai lărgit, dar cred că vom avea discuții foarte interesante”, a spus șeful statului la începutul întâlnirii.

La întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis au participat Daniela Nemoianu, președintele Camerei de Comerț Americane în România, Florin Pogonaru, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Florian Costache, președintele Patronatului Național Român și președintele CES, Ovidiu Nicolescu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Matei Agathon, vicepreședintele Alianței Confederațiilor Patronale din România, George Constantin Păunescu, președintele Uniunii Generale a Industriașilor din România, Mihai Marcu, președintele Romanian Business Leaders, Steven van Groningen, vicepreședintele Consiliului Investitorilor Străini, Cristian Pârvan, președintele Patronatului Serviciilor Private din România, Adrian Vascu, prim-vicepreședintele Uniunii Profesiilor Liberale din România, Sorin Minea, președintele Romalimenta, Mihai Manoliu, președintele Confederației Naționale a Patronatului Român, Ioan Dan Gheorghiu, președintele Confederației Patronale Concordia, Ioan Lucian, președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român, și Mihai Ionescu, secretar general al Asociației Naționale a Exportatorilor și Importatorilor din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − 47 =