Bihorenii cu masini VW ar trebui sa se simta discriminati fata de americanii care primesc compensatii pentru masinile cu softul problema

Volkswagen

De parca nu ar fi fost de ajuns scandalul la nivel mondial cu softul inselator, iata ca acum, VW, inversuneaza si mai mult spiritele posesorilor de masini problema, anuntind in mod discriminatoriu compensatiile planificate a fi acordate.

Joi, Volkswagen a anuntat, ca nu exista motive pentru a aplica si in Europa programul de compensare care urmeaza sa fie introdus in SUA pentru soferii afectati de scandalul emisiilor.

Grupul german a informat ca va plati compensatii clientilor din America de Nord, deoarece inca trebuie sa ajunga la un acord cu autoritatile de reglementare privind modul in care vor fi reparate vehiculele afectate si, prin urmare, clientii vor trebui sa astepte o perioada mai lunga de timp pentru o solutie, transmite Reuters.

Si ministrul german al Justitiei, Heiko Maas, a criticat tratamentul inegal anuntat pentru clientii Volkswagen din SUA si Europa, in urma scandalului emisiilor.

“Ministrul Heiko Maas a declarat inca de acum cateva saptamani ca el considera inacceptabil tratamentul inegal al clientilor americani, germani, romani si europeni”, a afirmat miercuri un purtator de cuvant al Ministerului Justitiei.

Volkswagen incearca sa-si spele pacatele, dar autoritatile stramba din nas: Prea putin, prea tarziu! Marti, comisarul european pentru piata interna, industrie, antreprenoriat si IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, a cerut intr-o scrisoare adresata sefului VW ca toti clientii din SUA si Europa sa fie compensati in acelasi fel dupa scandalul emisiilor.

Volkswagen a adoptat in noiembrie noi masuri pentru a-i calma pe clientii din SUA, suparati pe reactia companiei auto la scandalul emisiilor. Producatorul a anuntat ca va oferi un voucher de 1.000 de dolari, din care jumatate va fi cheltuit la dealerii VW si Audi, proprietarilor din SUA care detin anumite modele diesel ce nu indeplinesc cerintele guvernamentale privind emisiile, a anuntat subsidiara VW din SUA.

Cei aproximativ 500.000 de americani care detin modele VW si Audi echipate cu motoare diesel de doi litri pot aplica pentru a primi un card Visa preplatit de 500 de dolari si un alt card de 500 de dolari care va fi folosit la dealeri si care asigura asistenta tehnica gratuita timp de trei ani.

Decizia a fost luata pentru a-i calma pe proprietarii de vehicule suparati pe modul in care VW a anuntat ca va repara vehiculele echipate cu softul care falsifica rezultatele testelor de poluare.

Cel mai mare producator auto european face deja obiectul unor investigatii in mai multe tari dupa ce, in luna septembrie, a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Costurile totale cu care se confrunta VW din cauza scandalului emisiilor sunt estimate undeva intre 30 si 65 de miliarde de euro, iar analistii avertizeaza ca grupul ar putea fi nevoit sa vanda unele operatiuni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 × = 6