Bilanțul Bank of America este în continuare contaminat

Bankneu

Bank of America, slăbuț
Bank of America suferă datorită tranzacțiilor suspecte din timpul crizei financiare. Costurile juridice au mâncat serios din profit în trimestrul al doilea.

Bilanțul Bank of America este în continuare contaminat. În al doilea trimestru surplusul a a scăzut, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut cu 43% la aproximativ două miliarde de dolari, spune banca. Institutul a înregistrat cheltuieli crescute cu litigiile, iar pentru eșecul de a identifica și elimina tranzacțiile suspecte de dinaintea crizei financiare, obligată acum la plata unei amenzi de 4 miliarde de dolari – aproape de nouă ori mai mult ca și în anul precedent. Acest lucru anulează progresele înregistrate în activitatea de zi cu zi, la care analiștii se așteptau să fie mai bună.

De asemenea, există o dispută de lungă durată cu compania de asigurări American International Group (AIG). Acuzația este că Bank of America ar fi promovat către vânzare doar anumite titluri ipotecare și asta cu bună știință. Acum ambele părți au convenit că Bank of America trebuie să plătească AIG 650 de milioane de dolari.

Multe bănci se presupune că și-au înșelat clienții înainte de criza financiară din 2007. JP Morgan a plătit pentru crima sa deja 13 miliarde de dolari către autorități din SUA și către clienți ca și compensație. Deutsche Bank și alte instituții au trebuit să plăteasă amenzi pentru acuzații similare.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bank-of-America-aechzt-unter-Altlasten-article13225491.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 3 =