Bilanțul comercial al Chinei este peste așteptări


Afacerile Chinei cu întreaga lume au luat din nou amploare în primele trei luni ale anului. Experții consideră că riscul unui conflict comercial cu SUA s-a redus, dar multe probleme rămân nerezolvate.

Comerțul exterior al Chinei s-a dezvoltat pozitiv în luna martie. După cifrele guvernului valoarea exporturilor calculată în dolari americani este cu 16,4% mai mare decât în luna precedentă. Este cea mai puternică creștere din februarie 2015. Chiar și importurile au crescut cu 20,3% în comparație cu luna martie a anului precedent, după cum raportează Agenția Vamală de la Beijing. Dezvoltarea importurilor și exporturilor pentru a doua cea mai mare economie a lumii a depășit așteptările analiștilor.

După ce comerțul exterior al Chinei a prezentat un deficit neobișnuit în luna februarie, țara a înregistrat în martie o creștere comercială de fix 24 de miliarde de dolari. Țara a exportat de asemenea mai mult decât a importat, dacă e să ne luăm după valoarea mărfurilor.

Republica Populară a prezentat recent o întreagă serie de date economice pozitive. După o cădere liberă din ultimii doi ani de zile piețele valutare s-au stabilizat în luna martie peste pragul de trei bilioane de dolari americani. Chiar și indexul achizițiilor managerilor (PMI) a crescut la un maxim anual, ceea ce sugerează o stare de spirit mai bună în rândul companiilor industriale.

Pentru lunile ce urmează experții estimează o continuare a stabilizării comerțului exterior. Riscul unui conflict comercial în relațiile cu SUA au scăzut după întâlnirea celor doi președinți, Donald Trump și Xi Jinping la Washington, scriu analiștii Rui Wang și David Qu.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinas-Han

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × = 18