Bilantul Politie Locale pentru anul 2016: Sanctiunile au scazut fata de anul trecut, iar problema cersetoriei a fost diminuata

Promo-OCR

Marti, 31 ianuarie 2017, Viceprimarul Florin Birta, directorul executiv al Poliției Locale Cristian Beltechi și directorul executiv adjunct Ioan Găluț, au prezentat bilantul Politiei Locale Oradea pe anul 2016.

Cristian Beltechi, a declarat ca in prezent sunt 51 de polițiști locali operativi, iar activitățile specifice ale instituției sunt următoarele: 1. Ordine publică și rutieră 2. Combaterea fenomenului de comerț ilicit 3. Disciplina în construcții și afișaj stradal 4. Protecția mediului.

Pentru planurile de actiune ale Politiei Locale, acestia au cuvinte de lauda. Mai exact, problema cersetoriei a fost diminuata, 87 adăposturi improvizate au fost desfintate si un număr de 58 minori lipsiţi de supraveghere au fost predaţi Centrului Social. “Suntem unul dintre cele mai eficiente orașe în ceea ce privește rezolvarea problemei cerșetoriei în municipiu, prin eforturile comune cu alte instituții am reușit să reducem semnificativ acest fenomen, ridicând într-un an peste 2000 de persoane”, a declarat Cristian Beltechi.

În ceea ce priveşte activitatea de constatare şi sancţionare a persoanelor care nu îşi îndeplinesc obligaţiile legale prevăzute de legislaţia specifică privind controlul comercial, agenţii Poliţiei Locale au aplicat un număr de 551 sancţiuni contravenţionale în valoare de 167.950 lei.

Pe planul rutier, politistii au aplicat 401 sancţiuni contravenţionale în valoare de 116.500 lei, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2015 înregistrându-se o scădere cu un procent de 21,68 % pe constatări, iar pe valoarea amenzilor cu un procent de 6,31 %, ceea ce înseamnă că transportatorii au înțeles importanța și semnificația acestor reguli, a menționat Beltechi.

Pentru protejarea mediului, agenţii Poliţiei Locale au aplicat anul trecut un număr de 3.424 sancţiuni contravenţionale în valoare de 569.280 lei. În ceea ce privește terenurile neîngrijite de la intrarea în vigoare a HCL nr. 794/2016, până la 30.11.2016 s-au identificat și realizat procedurile privitoare la 44 terenuri și au fost somați 45 de proprietari.

Potrivit raportului Poliţiei Locale, anul trecut la dispeceratul instituţiei s-au înregistrat 5.442 de sesizări şi reclamaţii telefonice şi 1.832 de petiţii on-line prin intermediul aplicaţiei Oradea City Report.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =