Bill Gates este primul om a cărui avere ar putea depăşi o mie de miliarde de dolari

IMG_1202

Bill Gates, cofondatorul Microsoft, poate fi primul om a cărui avere ar putea depăşi o mie de miliarde de dolari, potrivit unui raport al Oxfam, o reţea internaţională de organizaţii care lucrează pentru a reduce sărăcia la nivel global, citat de CNBC.

Având în vederea creşterea exponenţială a averii existente, primul om a cărui avere ar depăşi o mie de miliarde de dolari ar fi Bill Gates, în următorii 25 de ani, când va avea 86 de ani.

Bill Gates avea o avere de 50 de miliarde de dolari când a părăsit Microsoft, în 2006. Începând din 2016, averea acestuia a crescut la 75 de miliarde de dolari, în ciuda donaţiilor făcute prin fundaţia sa.

Potrivit unei analize, cercetătorii Oxfam au aplicat rata medie de creştere a averilor celor mai bogaţi oameni, 11% pe an din 2009, nivelului actual al averii lui Gates (peste 84 de miliarde de dolari, potrivit Forbes). Dacă plasamentele lui continuă să evolueze la fel, Bill Gates ar putea deveni primul om a cărui avere ar putea depăşi o mie de miliarde de dolari.

Conform ultimului raport publicat de Oxfam, cei mai bogaţi opt miliardari din lume au o avere echivalentă cu cea deţinută de jumătatea cea mai săracă a populaţiei din lume, reprezentată de 3,6 miliarde de oameni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 36