Bill Gates îi depășește pe toți la mare distanță

Nimeni nu îl mai ajunge pe Bill Gates de ani de zile: fondatorul companiei Microsoft conduce din nou lista celor mai bogați oameni din lume întocmită de revista Forbes. Nici măcar Mark Zuckerberg nu are atât de mulți bani. Astfel ocupantul poziției secunde este înlocuit.

Co-fondatorul companiei Microsoft, Bill Gates, rămâne în continuare cel mai bogat om din lume. Potrivit clasamentului întocmit de revista americană Forbes americanul în vârstă de 61 de ani conduce pentru a patra oară consecutiv clasamentul anual al miliardarilor. Este pentru a 18-a oară în 22 de ani când se află pe prima poziție. Locurile doi până la cinci merg către întreprinzătorii Warren Buffett, Jeff Bezos, Amancio Ortega și Mark Zuckerberg.

“Forbes” a estimat averea fostului întreprinzător Gates, care în prezent se implică tot mai mult în acțiuni filantropice, la circa 86 de miliarde de dolari. Pe locul doi în clasament se situează tot un american, legendarul investitor Warren Buffet, el deține active în valoare totală estimată de 75,6 miliarde de dolari, deci la mare distanță de Gates.

Buffet l-a înlocuit pe locul doi pe spaniolul Amancio Ortega. Fondatorul în vârstă de 80 de ani a companiei de textile Inditex, de care aparțin printre altele și lanțul de modă Zara, obține acum doar locul patru cu o avere estimată la 71,3 miliarde de dolari. Este depășit de directorul și proprietarul Amazon, Jeff Bezos. Acesta are 53 de ani și a fondat un gigant comercial online, care și-a extins masiv domeniile de activitate, dar și averea, pentru un total de 72,8 miliarde de dolari.

Miliardarul în vârstă de 32 de ani, deținător al rețelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, a aterizat pe poziția a cincea cu o avere totală de 56 de miliarde de dolari. Potrivit celor de la Forbes el împreună cu Bezos și fondatorul Google – Larry Page – sunt singurii din top 20 miliardari care au sub 60 de ani.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bill-Gates-schlaegt-alle-um-Laengen-article19755609.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − = 27