BILL GATES SI BANANELE IMBUNATATITE CU VITAMINA A

 

3-format43

O nouă banană cu conținut ridicat de vitamine
Voluntari din SUA au testat o banană modificată genetic. Fructul este considerat a fi cu conținut peste medie de vitamina A și ar urma să fie cultivate în Uganda.

Voluntarii din SUA vor lansa în următoarele șase săptămâni banane modificate genetic, care sunt cu un conținut sporit de vitamina A față de banane obișnuite. Testele vor începe curând la Universitatea Thnologică din Queensland. Universitatea australiană a crescut aceste banane cu ajutorul suportului oferit de Bill Gates și soția sa Melinda. Frunctul conține mai mult beta și alfa-caroten decât tradiționalele banane africane. Carotenii sunt principalul precursor al vitaminei A din plante.

Noul soi de banane ar urma să fie cultivat în Uganda. James Dale de la Universitatea Tehnică Din Queensland a declarat că peste 700.000 de copii mor în fiecare an datorită deficitului de vitamina A. Cel puțin 300.000 își pierd vedere datorită acestei carențe. Dacă testele vor fi încununate de succes, bananele vor fi cultivate în Uganda. Iar proiectul ar putea începe să se desfășoare în 2020.

http://www.tagesspiegel.de/wirtschaft/gentechnik-neue-vitamin-banane-soll-kinder-retten/10049892.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 62 = 70