Bin Laden s-a concentrat asupra Statelor Unite până la sfârșit

_83125711_03896b7d-8e47-44fb-b5b7-b0734197bb1b

Bin Laden s-a concentrat asupra Statelor Unite până la sfârșit, arată noi documente

În ultimii ani de viață, Osama Bin Laden a cerut adepților săi să rămână concentraţi pe atacarea SUA, au arătat noi documente lansate recent. Oficialii americani au publicat o comoara de fișiere găsite in ascunzătoarea lui din Pakistan în noaptea în care șeful al-Qaeda a fost ucis.

Printre fişiere s-a găsit corespondența arabă cu locotenenții săi, o scrisoare de dragoste către una dintre soțiile sale și un formular de cerere de aderare la grupul terorist.

Acesta a avut, de asemenea, cărți în limba engleza pe teoria economică și militară. Într-una din scrisori, Bin Laden instruieste unul dintre adjuncții săi să le spună “fraților noștri”, că trebuie să rămână concentraţi pe combaterea americanilor. Biroul directorului de Informații Naționale (ODNI) a declarat că o “riguroasă” revizuire a avut loc înainte ca agenția de spionaj să ordoneze eliberarea documentelor.

Există 103 lucrari si clipuri video în toate, inclusiv un număr de scrisori traduse, note, și alte materiale care detaliază operațiunile al-Qaeda. Multe dintre documentele au o versiune disponibilă în limba arabă. Există, de asemenea secțiunea intitulată materiale privind Franța, care includ o serie de rapoarte academice și articole despre militari, politica și economia Franței.

De asemenea, enumerat este un document descris ca fiind un “ghid de sinucidere de prevenire”, mai multe cărți în limba engleză, mai multe hărți, și câteva ghiduri de jocuri video.

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-32817456

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 − = 64