BIO AUTENTIC

  • 47364351Comisia UE pentru Bio

Pe ce scrie “Bio” va fi din nou “Bio” și în interiorul produsului. Comisia UE vrea să înăsprească regulile. Iar acest lucru vine ca răspuns la scandaluri din trecut, când roșii contaminate cu pesticide și ulei de măsline au fost vândute declarate special cu proveniență din sectorul organic.

 

Comisia Europeană dorește să facă produsele ecologice mai de încredere și mai ușor de controlat. Reglementări mai stricte ar trebui să asigure că produsele ecologice sunt într-adevăr organice. O reformă corespunzătoare a Regulamentului Produselor Organice din UE este prevăzută de comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloș, marți la Bruxelles. Proiectul are nevoie de aprobarea statelor membre Parlamentului European și UE. Branșa din sectorul produselor organice se teme că micii producători vor fi scoși de pe piață de condiții mai stricte.

 

Cioloș a declarat la reuniunea miniștrilor agriculturii din UE, la Bruxelles, că în această piață în plină expansiune tendința a fost de a reacționa prin fraudă și a obține pe termen scurt profituri substanțiale. Dar aceste practici trebuie să fie stopate, iar încrederea populației în produsele organice trebuie să crească. Autoritatea propune o reformă în domeniul Bio și realinierea industriei la noile linii. Cioloș a mai subliniat faptul că este nevoie de mai multe controale și mai stricte.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bio-soll-wieder-Bio-sein-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − 82 =