Biroul Federal al Cartelurilor pedepsește Edeka

0dd6b90a37c1c804bda9f2117b23ee71

Edeka a practicat ani de zile înțelegeri ilegale privind prețurile la bere. Biroul Federal al Cartelurilor aplică acum amenzi de milioane. Astfel se încheie una dintre cele mai ample proceduri din istoria autorităților concurențiale.

Datorită unor înțelegeri ilegale privind prețurile la bere, Biroul Federal al Cartelurilor din Germania aplică concernului comercial Edeka amenzi în valoare totală de 18,3 milioane de euro. Companiile comerciale Edeka Nord și Edeka Hessenring trebuie să achite împreună această sumă, spune autoritatea. Între anii 2006 și 2009 acestea ar fi practicat înțelegeri ilegale de preț cu berării mari precum Anheuser Busch InBev și mai mulți comercianți de pe piață.

Potrivit biroului, prin aceste amenzi se încheie ultima procedură deschisă în cadrul unui caz gigant, pe care autoritatea l-a urmărit și anchetat timp de ani de zile. Este vorba despre înțelegeri de preț la mai multe produse între mai mulți producători de alimente și comercianți. În total biroul a aplicat amenzi de 260,5 milioane de euro, din care 112 milioane sunt în relație cu berile celor de la Anheuser Busch InBev.

Pe lângă bere, autoritatea a mai aplicat amenzi datorită unor înțelegeri similare în cazul dulciurilor și cafelelor. Alte grupe de produse afectate sunt hrana pentru animale, produse de îngrijire a corpului precum și hrană sau cosmetice pentru copii. În ianuarie 2010 autoritățile concurențiale a efectuat razii în toată Germania prin intermediul a 100 de polițiști și anchetatori. Este vorba despre cea mai amplă serie de proceduri din istoria Biroului Federal al Cartelurilor.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Bundeskartellamt-bestraft-Edeka-article19337806.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × = 56